Наионален конкурс за стихове „Моето синьо лято

Share
Фондация „АСТИКА“ обявява XV-ти национален конкурс за стихове „Моето синьо лято“ 2024

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
В националният конкурс за стихове „Моето синьо лято“ могат да участват младежи и възрастни от цялaта страната без ограничения, като творбите на участниците в конкурса ще бъдат разделени в две възрастови категории:
1) младежи от 18 до 29 години;
2) възрастни над 29 години (30+).

Конкурсът се провежда онлайн, като всеки може да участва с едно НЕПУБЛИКУВАНО авторско произведение, с дължина не повече от 1200 символа, включително препинателни знаци и свободни интервали.

Тема на националният конкурс „Моето синьо лято“ за 2024 година е:  „Лятото в мен“
Всички конкурсни творби ще бъдат оценени по оригиналност и стил от петчленно независимо национално жури, като победителите в двете категории ще бъдат наградени със статуетка и почетна грамота.

Изисквания:
1. Всяка конкурсна творба трябва да има собствено заглавие, което да не съдържа изразът „Моето синьо лято“. 

2. Ще бъдат оценявани творби, които са изпратени в срок, чрез оказаният електронен формуляр
Специални условия:
1). Участниците в конкурса се задължават да не публикуват своите стихове в други медии, печатни и електронни издания  до приключване на конкурса – 01.09.2024 г.
2) С участието в конкурса всеки участник, автор на стихове предоставя правото на фондация „Астика”, като организатор на конкурса, да публикува безусловно конкурсните творби, както и да ги публикува в годишния печатен алманах „Моето синьо лято” за 2024 г., в интернет и на електронен формат.
3) Фондация „Астика“ в качеството си на организатор на националния конкурс „‘Моето синьо лято“ си запазва правото да ползва и публикува заявените за участие конкурсни творби, като всеки участник с изпращането си в конкурса се съгласява с това.
3) Организаторът на конкурсът си запазва правото да селектира творбите, които ще бъдат одобрени за публикация в печатния годишен алманах „Моето синьо лято“ в съответствие с препоръките на националното жури.

Конкурсът „Моето синьо лято“ 2024 се реализира с подкрепата на Община Бургас и дарения.

Начало на конкурса 24.05.2024 г.
Краен срок за изпращане на творбите: 01.09.2024г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 01.10.2024 г., на официалната интернет страница на организатора: www.astika.eu.

УСПЕХ!

С пожелание за едно вълнуващо и вдъхновяващо творческо синьо лято.

Линк към формуляра за кандидатстване:

https://forms.gle/QEg5SSjyM6g1gMWF9