НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС “ДОБРОВОЛЕЦ НА ГОДИНАТА” 2012

Share

На 5 декември 2012 г. от 18.00 часа, в дискотека „DA CLUB” – Бургас бяха оповестени номинациите във Втория национален конкурс „Доброволец на годината”. Призьори в таз годишния конкурс, по категории станаха:  „култура и изкуство” – Георги Димов от Бургас,  „околна срeда” – Делян Петков от Бургас, категория „толерантност” – Пламена Солакова от Силистра, „социални дейности” – Веселина Василева  от Пловдив, „младежки дейности” – Йордан Колев от с. Калчево (област Ямбол), „гражданско участие” – Петър Младенов от София.

„Доброволец на годината” – 2012 за цялостна дейност за насърчаване и развитие на доброволчеството в България стана Апостол Стойчев от Бургас. Стойчев е дългогодишен про-боно доброволец в младежки и неправителствени организации. Той е председател на сдружение в обществена полза „АСУ Делфи”, регионален координатор на Форум гражданско участие и член на тематичната група за изготвяне на новата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

По повод Деня на доброволеца благодарствени грамоти бяха връчени на Община Бургас, Община Поморие и Община Айтос, Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” (НЦЕМПИ), регионален инспекторат по образованието – Бургас и ЕкоТой.

Връчени бяха и грамоти на медиите, най-активно отразяващи доброволческите инициативи през 2012 г.

Националният конкурс се организира от фондация „Астика” и Младежка добрволческа мрежа, с подкрепата на Национална програма за младежта (2011-2015).