Кампания за събиране на Е-отпадъци!!!

Share

e-waste02За трета поредна година  фондация „Астика”  в рамките на „Зелените дни” на организацията започва кампанията „Е- отпадък? Отпадък е!“, която ще  стартира официално от ОУ   „Найден Геров“ Бургас в понеделник 18 март 2013 от 14 часа.

Стартът ще започне под формата на конференция за електронните отпадъци, на която ще присъстват директора на училището, младежи от двете гимназиални училища в най-големия комплекс в Бургас Меден Рудник.

В същият ден започва кампанията в гимназиите по Електротехника и електроника, Строителство, архитектура и геодезиа, Механотехника; училищата Иван Вазов и П.Р Славейков, като за целта са обявени местата и дните за събиране на електронни отпадъци. В училищата ще има младежки екипи, които ще насърчават младежите да донесат свои неизползваеми е-отпадъци, както и да им се разяснят вредите от неправилното съхранение и изхвърлянето на нерегламентирани места на електронните и електрическите отпадъци.

В края на кампанията младежите ще получат сертификати за участието си, а донеслите най-много е-отпадъци предметна награда.

По време на цялата акция ще се раздават информационни материали.

Кампанията е залегнала в годишния план на „МИКЦ Астика-Бургас” и е част от свободната зона.

Кампанията е подкрепена от: МИКЦ Астика; НЦЕМПИ; Община Бургас; ОУ”Найден Геров”-Бургас.

В края на 2010 г. Община Бургас е осигурила контейнери за събиране на батерии на всички бургаски училища. Кампанията има за цел да насърчи училищните ръководства да развиват „зелено“ отношение и поведение сред младите хора, както и да подобрят тяхната осведоменост за правилното съхранение и оползотворяване на електронните отпадъци.