МИКЦ АСТИКА Бургас се присъединява към световната инициатива Movember

Share

SAM_9270МИКЦ АСТИКА Бургас се присъединява към световната инициатива Моември

Movember е информmovemberационна кампания за борба с рак на простата.

Цел  е да насърчи профилактичните прегледи, диагностициране и лечение на рака, и съответно да намали числото на смъртните случаи, както и с това всеки мъж, които през целия месец ноември си пусне мустак да привече вниманието и да поговори за мъжкото здраве.

История на движението

След трагичната загуба на своя баща от рак на простатата млад човек решава, че трябва да направи нещо, за да бъдат мъжете по-информирани и по-отговорни за своето здраве. Идеята му е всеки ноември да организира събития, свързани с рака на простатата, като привлече вниманието по оригинален начин. В началото на месеца мъжете, които се регистрират като участници в Моември, трябва да са гладко обръснати, през целия месец те пускат мустаци и на всеки, който ги попита за промяната, обясняват рисковете от рак на простатата и профилактиката на заболяването. Дали ще пуснеш мустаци или не – това няма значение, стига да се погрижиш за твоето здраве и здравето на мъжете, които са важни за теб: съпруг, брат, баща, дядо…

 

МИКЦ Астика чрез  социално-здравния си консултант ще провежда информационна кампания през целия месец ноември за рака на простата.