Гугъл с нова идея, търси доброволци от България

Share

Екипът, който стои зад Google Street View, готви следващия си голям проект, в който ще въвлече много съмишленици. Целта на Гугъл е да направи максимално подробни карти с изгледи, които да включват и места от дивата природа по цял свят.

За да успее в начинанието си, наречено Google Street View Trekker Projects, обаче компанията ще има нужда от помощници. Те ще бъдат селектирани и след това оборудвани. Оборудването включва т.нар тракери – техника за измерване и заснемане, които се монтират върху превозните средства и специални раници за хората, които ще изберат да заснемат трудно достъпните места сред природата.

Ако сте представител на организация като например туристическо сдружение, организация с нестопанска цел (НПО), правителствена агенция, университет или изследователска група, можете да се включите в Google Street View Trekker и да заснемете ваши любими места или такива, които винаги сте искали да посетите. Така ще можете да помогнете за развитието на полезни приложения на Google Maps. За да се включите в интересната мисия – сътрудник на Google Street View Trekker, трябва да се регистрирате онлайн като попълните формуляра на Гугъл ето от тук.

В момента процедурата по кандидатстване е отворена за ограничен брой държави (общо 35), една от които е България. Това добър повод да се задействате и включите в тази инициатива, с която ще можете да опознаете интересни пейзажи, пише 360mag.bg

Първият „тракер“ на Гугъл – Rob Pacheco, вече се справи със задачата си. Той стартира през август 2013 от Хавай, заснемайки дивите гори, потоци от лава, кратери и какво ли още не на островите. Изображенията, които е предоставил той ще могат да бъдат видeни съвсем скоро. Те са събрани след над 70 километра, изминати по 26 пътеки.

Дори и да не ви изберат за Гугъл „тракер“, пак има как да се включите. Photo Sphere е новата функция на Google Maps, която позволява на потребителите да качват снимки за местоположението си и така да създават свои собствени панорами на принципа на Street View.

Материалът е използван от: ZonaBurgas.bg

със следната страница :http://www.zonaburgas.bg/?p=86388&fb_action_ids=571111702984626&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[604528912967793]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]