С костюм сърце за свети Валентин излиза Астика вБургас

Share

За шеста поредна година фондация Астика в партньорство с  Община Бургас ще проведе традиционната международна инициатива  посветена на св.Валентин.

По този повод, доброволците от Испания по програма Еразъм+ и бургаските младежи от клуба на младежки информационно-консултантски център към фондация „Астика” ще  проведат своята инициатива на 14 февруари 2015г.  до „Часовника” (на Община Бургас) от 12:00   часа, като за целта доброволците на организацията са изработели костюм под формата на сърце с което ще прегръщат минувачите и ще си направят снимки за спомен. Също така са подготвили кутия под формата на сърце в което ще има скрити презеравтиви, които ще се раздаватна хората, те ще бъдат консултирани за превенция от ХИВ/СПИН .

Ще бъде разположена и  масичка  на която ще поставим  книга за любовни послания. Целта на инициативата е да се популяризира и насърчи доброволчеството, междукултурният диалог, обичта между хората и най-важното да окажем превантивна дейност и контрол на ХИВ/СПИН, което  да допринесе за ограничаване на разпространение на ХИВ сред населението.  За шеста поредна година ще премине и нощната инициатива по заведенията на Бургас след 23:00 часа  с младежите-доброволци на фондаця „Астика“ с информационан кампания и раздаване на презерваиви. Инициативата е част от календара на МИКЦ Астика 2015г., с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.SAM_2790 SAM_2797 SAM_2811