MOVE WEEK с Астика в Бургас

Share

ЗА MOVE WEEK БЪЛГАРИЯ!

Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week в България в Пловдив през 2012, а през 2013 става координатор за цялата страна, за Бургас агенти са фондация Астика от 2013 година.


Тази година MOVE Week ще се проведе в края на месец септември – от 21-ви до 27-ми в цяла Европа, като повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата. 

Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Кампанията се гради на три основни принципа:

1. ДА СЕ ПОВИШИ ИНФОРМИРАНОСТТА, относно ползите от физическата активност;

2. ДА СЕ НАСЪРЧИ редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

3. ДА СЕ ПОДОБРЯТ възможностите за достъп до спорт и физическа активност;

FlashMOVE  ще проведем на –13.09.2015 от 18:00 часа в Бургас на площад „Тройката“, същият ще стартира в цяла Европа по същото време, ние след официалносто откриване ще продължим по улиците „Александровска“; „Богориди“ и Морската градина.

Ето и предварителната програма за нашите активности:flashmove-info-img move program