Церемония по връчване на националните награди „Доброволец на годината” – 2016

Share

%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%82

Церемония по връчване на националните награди

„Доброволец на годината” – 2016

(5 декември 2016 г.)

 

5 декември 2016 година се отбелязава по света като международен ден на доброволеца. По този повод фондация „АСТИКА“ за шеста поредна година ще връчи  ежегодните награди – статуетки и грамоти на призьорите в националния конкурс „Доброволец на годината“.  Официалната церемония по връчване на наградите ще се състои на 5 декември 2016г.,  от 17:30 часа, в град Бургас, Културен център „Морско казино“ , зала „Георги Баев“, при отворени врати.

Целта на националния конкурс „Доброволец на годината” е да се отдаде заслужено признание на доброволците за осъществяваните от тях доброволчески дейности за подобряване на благосъстоянието и солидарността в обществото.

По традиция призьорите в конкурса се определят от национална селекционна комисия, въз основа на получените по време на конкурсния етап онлайн номиции и приложен към тях доказателствен материал. Освен наградите в отделните категории по своя инициатива и след задълбочено проучване комисията предлага и една специална награда за „Доброволец на годината” за особен принос за насърчване и развитие на доброволчеството в България.

В събитието по време на официалната церемония ще вземат участие музиканти и вокални изпълнители от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф.  Панчо Владигеров” – гр. Бургас, поп-изпълнителите Демира-Мария и Богдана Иванова; Балет „Естрела”; Сийка Рахнева – цигулка; танцови двойки с ръководител Добрина Паричкова; Илияс- Бозуки; солисти от хор „Милка Стоева” с ръководител  Светла Стоева; изпълнители от ПГМЕЕ и Търговска гимназия  от град Бургас.

Националният конкурс „Доброволец на годината” е учреден на 4 декември 2010 г. и се организира от фондация „Астика” с подкрепата на Община Бургас.viber-image-1