Между вино и любов

Share

DSC_0056

Между вино и любов

Младежката фондация “Астика”, днес за седма поредна година осъществи своята инициатива “Обичам те Любов”, посветена на празника на любовта.  В инициативата се включиха членове от екипа на младежки информационно-консултантски център „Астика”, доброволци по програма „Еразъм+”- ЕДС и  от града, както ученици и  учители от училище ” Иван Вазов” – Бургас. Участниците в инициативата сглобиха най-дългата валентинка в града, с любовни послания на различни езици. Инициативата  се проведе под жизнерадостните поздрави на минувачи, посрещнати от „прегръщащото” сърце на доброволците, а бургаски доброволец щедро раздаваше любовни пожелания.

DSC_0097 DSC_0094 DSC_0087 DSC_0085 DSC_0076Най – дългата Валентинката достигна 12, 5 метра, сглобена от близо 300 уникални сърца.

DSC_0140През целия ден, екипът от консултанти на МИКЦ Астика ин
формираха и консултираха младежи чрез своята мобилна приемна в бургаското училище. Сред най-честите теми, за които бяха информирани младежите бяха темите за сексуалното здраве и безопасната любов.

DSC_0111 DSC_0107

DSC_0007

По-късно през деня доброволците от европейска доброволческа служба гостуваха в  „Клуба на моряка” в Бургас, по повод „Трифон зарезан” (по стар стил), където  раздадоха любовни послания, а от своя страна домакините почерпиха с вино, поезия и музика.DSC_0011

„МИКЦ Астика” е част от Национална програма за младежта (2016-2020). Целта на проекта е да бъдат предоставени качествени и безплатни услуги за младежи от Бургас и областта.

По повод седмицата на любовта, до 21 февруари, екипът на МИКЦ Астика отваря врати за социални и здравни консултации и беседи за младежите от Бургас и областта, които могат да получат информация и образователни материали по въпросите, свързани с превенцията на сексуално предавани болести и социалното включване. Заявки  за консултация и информация могат да се правят всеки работен ден от 9 до 17 часа на e-mail: mikc@astika.eu или на телефон: 0878757072.