Park(ing) Day

Share

Доброволците на фондация „Астика“, по партньорски проект на ЕК, „Заедно презз времето“, програма Европейски корпус за солидарност и местни младежи-доброволци от младежките организации на сдружение „АСУ Делфи“, „Младежка добрволческа мрежа за пета поредна година се включха в международната инициатива Park(ing) day, събитието тази година се проведе на 18.09.2020 г. Инициативата се проведе в района на „Синя зона“, в Бургас на ул. „Константин Фотинов“ на пресечката с ул. „Алеко Богориди“, от 08:00 до 19:00 часа, на 18 септември 2020 г.
Идеята на инициативата бе доброволците да реализират временен дизайн на пространството.
По време на инициативата доброволците промотираха програмата „Европейски корпус за солидарност“, национален конкурс „Доброволец на годината“.
„Park(ing)day“ е ежегодно световно събитие, в което творци, художници, дизайнери и граждани превръщат платените места за паркиране във временни обществени паркове. Tрадиционно инициативата се провежда в цял свят в третия петък на месец септември. Целта на инициативата е да насочим вниманието на младите и жителите на града, към идеята за по хармонично градско развитие и креативност, да насърчим природсъобразния начин на живот в града и да стимулираме по ефективно използване на градските пространства.
Вижте по-малко