22 март световен ден на водата

Share

Днес отбелязваме световният ден на ВОДАТА с доброволците по Европейски корпус за солидарност, които са подготвили разнообразни инициативи и работилници с ученици в бургаските училища.

Най-важната хранителна съставка, без която не можем и трябва да приемаме всеки ден е ВОДАТА.

До 75% от теглото ни е вода – тя участва във всички реакции на тялото. Балансът й в организма е изключително важен за поддържане на телесната температура, обмяната на веществата, транспорта на всички съединения в организма, включително и за изхвърляне на токсините.

Знаете ли, че мозъкът съдържа 80% вода?

Отбелязахме световния ден на водата с презентации и творчески работилници в

ОУ „П.Р. Славейков“ в инициативата участват доброволците по програма Европейски корпус за солидарност в Бургас съвместно с учениците от 4 клас ГЦОУД с учител Петя Божидарова. По време на събитието всеки ученик имаше възможност да оцвети картинка подготвена от илюстраторът доброволец-Йоанна, да напълнят донесените черупки от яйца с пръст в които по късно засадиха различни семена и поляха, изрязаха от син картон олицетворяващ водата във формата на капка на която написаха посланието „Пестете водата“ и поставиха в саксийките, доброволците представиха факти за водата под формата на презентация. Цялото събитие премина с много позитивни и енергични емоции.