25 МАРТ ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОРИ

Share

Днес на 25 март отбелязваме деня на европейските автори в Бургас с доброволците по програма Европейски корпус за солидарност от фондация Астика и сдружение „Делфи“, ДП „Мойра“, сдружение „Младежка доброволческа мрежа“, общественици, автори на приказки и приятели, които подготвиха и четоха откъси от любими европейски автори на няколко езика (български, руски, английски и турски). Чухме произведения от Н. Хайтов, П. Дубарова, Агата Кристи, Шекспир, Антоан дьо Сент-Екзюпери, Пушкин, Кафка, Оруел, Данте Алигеири и други.

Целта на събитието е да се насърчи интереса към четенето и да вдъхнови младите поколения да изследват богатството на европейската литература и езиковото многообразие в Европа.

Инициативата е на Европейската комисия, която се провежда за втора поредна година!

На 25 март по повод деня на европейските автори доброволците по програма на Европейски корпус за солидарност в Бургас от 11:00 часа в Център за съвременно изкуство и библиотека Бургас ще се четат откъси от любими европейски автори. Очакваме Ви!

https://bnr.bg/burgas/post/101967734/burgas-se-vkluchi-v-dena-na-evropeiskite-avtori

https://burgaslib.bg/march-25-the-day-of-european-authors-was-celebrated-in-the-library-with-the-reading-of-excerpts-from-the-works-of-world-famous-authors/

Овластяване на публиката чрез четене
Книгите служат като мощни инструменти за овластяване, образование, те също така насърчават творчеството и иновациите. Четенето не само подобрява езиковите умения, но и обогатява способността на хората да се изразяват, придобива увереност и събужда любопитството към радостта от ученето и света като цяло.